Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ispod površine: fotografijama za pomoć Centru za autizam

23.12.2014.

18:50

Autor: Antonela Galić-Pruša

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba pod nazivom "Ispod površine" otvorena je na Bazenima Kantrida, gdje je i uručena donacija riječkom Centru za autizam. Riječ je o humanitarnoj akciji Plivačkog kluba Kantrida i riječkog fotografa Petra Fabijana.

Članovi kluba fotografirani su ispod površine bazena posebnom opremom za podvodno fotografiranje. Inače, članovi Centra za autizam u Rijeci redoviti su korisnici Bazena Kantrida, gdje tri puta tjedno imaju kineziterapiju. Donacijama roditelja prikupljene su dvije tisuće kuna, koje će se iskoristiti za opremanje sobe za opuštanje, naglašava voditeljica riječkoga Centra za autizam Sandra Čavrak.

Već do sada je za opremanje sobe za opuštanje nabavljen vodeni krevet, vodeni stup te nei svjetlosni rekviziri. Rado bismo, kaže Čavrak, nabavili i taktilne svjetlosne ploče, djeca s autizmom na njih iznimno dobro reagiraju, to im je nešto novo i u njihovom razvojnom putu iznimno važno. 

Prigodni ček voditeljici riječkog Centra za autizam uručio je predsjednik Plivačkog kluba Kantrida Sandro Bastijančić. Izložba fotografija kod recepcije Bazena Kantrida ostaje otvorena do 15. veljače. Antonela Galić-Pruša razgovarala je sa Sandrom Čavrak i fotografom Petrom Fabijanom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.