Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivo Josipović: ''Sanaderov čin je veleizdaja''

14.06.2014.

13:05

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Medijski prostor bruji o pravomoćnosti presude Ivi Sanaderu za slučaj INA-MOL koju je jučer objavio Vrhovni sud. Uoči starta jedriličarske regate Fiumanka u Rijeci je to komentirao i predsjednik Ivo Josipović.

Voditelj hrvatskog pregovaračkog tima za izmjenu ugovora o upravljačkim pravima u Ini, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je rekao kako potvrđuje da se u slučaju prodaje nije vodilo računa o hrvatskim interesima, a iz MOL-a su priopćili da će se braniti od svih tvrdnji o nezakonitom poslovanju. Odvjetnik Žolta Hernadija, Goran Mikuličić smatra da presuda ne može utjecati na postupak protiv njegova branjenika.

Uoči starta Fiumanke predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je rekao: Sada kad je presuda izrečena  mogu to okarakterizirati samo kao veleizdaju jer su toliko zanemareni hrvatski interesi. Posljedice su ozbiljne. Odnosi koji su uspostavljeni nezakonitim koruptivnim poslovima ne mogu ostati i ja tu podržavam odluku Vlade da do kraja riješe to pitanje te da saniraju takav nezakonit posao. INA treba strateškog partnera i mora uskladiti svoje poslovanje s pravom, ali i s moralom. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.