Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izbor devetnaeste kraljice Riječkog karnevala

22.01.2014.

13:41

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Devetnaesta kraljica Riječkog karnevala bit će izabrana u petak 24. siječnja u Dvorani mladosti, u 20 sati. Iste večeri meštar riječkog karnevala Toni preuzet će ključeve grada Rijeke, dobit će novu kraljicu, a već je dobio ključeve novog sponzorskog automobila, pa nije čudno da se čovjek veseli.

Kandidatkinja za kraljicu Riječkog karnevala ove je godine jedanaest. Isto toliko je karnevalskih grupa koje se bore za nagradu za najbolji nastup. Neke gledamo već tradicionalno, neke su se vratile u utakmicu kao Jakovarske krabulje, a predstavljaju se i dvije otočne: karnevalisti Cresa i Lošinja.

Za krunu, plašt i titulu Kraljice natječu se Barbara Peruč - Zijat, sost, tancat i pit Matulji, Ena Popović - K.U. Krasica, pa Rio Krasica, Sanja Pešćica - Najpusna divojka Matulja, Patricia Dragičević - Pom-F-Ri Rijeka, Vedrana Šegulja - Jakovarske krabulje Jadranovo, Helena Blažić - Halubajke Viškovo, Katja Sablić - Vežgani Cres, Natalia Antunović - Lošinjski karneval Mali Lošinj, Eva Mlinar - Mesopusna kumpanija Grad Grobnik, Valentina Jonjić - Par - Nepar  Rijeka i Matea Nikolić - Kunpanija z Halubja Viškovo.

Nova kraljica nosit će novi plašt što ga je kreirala i izradila Snježana Nena Gračan, a već po tradiciji sponzori su osigurali i srebrni presten i naušnice s Morčićem.

Organizatori iz turističke zajednice nadaju se velikom broju gostiju jer su ulaznice već u prodaji po cijeni od 25 kuna u Turističkom informativnom centru na Korzu. Osim toga, ove godine dozvolili su neograničen broj ulaznica za podršku iz karnevalskih grupa, uz uvjet da budu maškarani. Već ih je četristotinjak najavilo dolazak, iz pojedinih grupa stižu puni autobusi, što znači bučnu i burnu podršku s tribina.

U programu će sudjelovati grupa For2nal, Alen Polić i baletni studio Amadeus, a voditelji su Robert Ferlin i Josip Krmpotić. Uoči primopredaje titule Tatjana Sandalj razgovarala je s aktualnom kraljicom Riječkog karnevala Vedranom Dujmić:   Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.