Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izgorjela dva plovila u luci Medveja

12.03.2014.

12:09

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva plovila izgorjela su noćas na vezu u luci u Medveji. Razlozi požara još nisu utvrđeni, stradalih nema, a istraga je u tijeku, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru rano jutros primila je dojavu Lučke ispostave Mošćenička Draga o požaru koji je zahvatio dva plovila na lukobranskim privezima u luci Medveja. Požar je izbio na jednom plovilu noćas između ponoći i 6:30 te se proširio na susjedno plovilo, a ubrzo su oba u potpunosti izgorjela. 

Uništeni su pasara dužine 12,15 metara s dva pogonska dizel stroja, luke upisa Opatija, u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana, te gumenjak sa stakloplastičnim dnom, dužine 4,5 metara s vanbrodskim motorom, u vlasništvu hrvatskoga državljanina, luke upisa Senj, a koje inače koristi trajni vez upravo u luci Medveja. 

Utvrđena je znatna materijalna šteta na oba plovila, ljudskih žrtava na sreću nema, a manje površinsko onečišćenje mora od posljedica požara jutros su uklonili vlasnici dolaskom lukobran. Istragu o uzrocima požara provode djelatnici nadležne Lučke ispostave Mošćenička Draga u suradnji s djelatnicima Pomorske i kriminalističke policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.