Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izgorjela kuća u Goliku uz Kupu

20.10.2014.

13:51

Autor: Nenad Lučić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U noćašnjem je požaru izgorjela kuća u goranskom naselju Golik uz rijeku Kupu. Na intervenciju su izašli vatrogasci iz Broda na Kupi i Delnica, a uzrok požara je ljudska nepažnja.

U noći između nedjelje i ponedjeljka u naselju Golik uz rijeku Kupu u Gorskom kotaru u požaru je većim dijelom izgorjela kuća u vlasništvu jedne obitelji iz Rijeke. Obitelj je ondje provela protekli vikend i kuću napustila u nedjelju popodne.

Vatrogasci su već u ponedjeljak pred zoru, oko 4:30, primili dojavu da je objekt zahvatila vatra. Riječ je o kući izgrađenoj prije osamdesetak godina, a policijska je istraga pokazala da je uzrok požara ljudska radnja: toplina se iz ostavljene mješavine pepela i žara prenijela na drvenu konstrukciju.

U požaru je izgorio drveni balkon, krovište i drvena međukatna konstrukcija. Prema prvim procjenama šteta je više desetaka tisuća kuna. Požar su gasili vatrogasci iz DVD-a Brod na Kupi i Javne vatrogasne postrojbe Delnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.