Hrvatski radio

Radio Rijeka

Izložba FOTB-ALL MIX: Hrvatsku predstavlja dizajner Boris Ljubičić

07.06.2018.

15:35

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Povodom Svjetskoga nogometnog prvenstva, Rijeka je uz druge svjetske metropole, od danas domaćin izložbe dizajna originalnih plakata pod nazivom FOOTB-ALL MIX - projekta koji su osmislili brazilski dizajner Felipe Taborda i bolivijska dizajnerica Susana Machicao.

U realizaciju su uključili neke od najkvalitetnijih svjetskih dizajnera, jednoga iz svake od 32 zemlje, čije reprezentacije sudjeluju na prvenstvu u Rusiji.

Cilj je bio osmisliti dizajnerske plakate s motivom nogometa, a svi radovi dio su ove izložbe koja je istodobno otvorena u sve 32 zemlje. Hrvatsku u ovom projektu predstavlja dizajner Boris Ljubičić.

Postavljanje izložbe u Rijeci realizirano je na inicijativu Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, u suradnji sa zapadnim trgovačkim centrom te uz podršku Sveučilišta u Rijeci.

Za postavljanje izložbe s popularnim motivima iz svijeta nogometa, koja uključuje eminentne dizajnere iz cijelog svijeta, odabran je prostor trgovačkog centra upravo zbog visoke fluktuacije posjetitelja, među kojima zasigurno ima brojnih ljubitelja nogometa.

Otvorenju su nazočili dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti prof. mr. art. Letricija Linardić i prodekan za opće poslove prof. art. Aljoša Brajdić, zatim prorektor za financije Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Davor Vašiček, voditeljica ZTC-a Željka Budić, te predstavnici HNK Rijeke - direktor Vlado Čohar i direktor marketinga Igor Palmić.

Poslušajte izjavu:

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.