Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iznajmljivačima: Općina Fužine ne može slati osobne obavijesti o radovima

11.07.2020.

12:59

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Izletnički lokaliteti Općine Fužine u Gorskom kotaru bilježe veći broj posjetitelja nego lani, što je u danim uvjetima razlog za zadovoljstvo. Ali, lokalnoj samoupravi i javnosti obratili su se privatni iznajmljivači iz naselja Vrata, nezadovoljni što kod njih traju opsežni građevinski radovi.

Odgovarajući na prigovore nezadovoljnih iznajmljivača, načelnik Općine Fužine David Bregovac ističe kako ponajprije treba imati u vidu važnost i vrijednost komunalnih radova koje darovnicom i s nemalih 85 posto udjela sufinancira švicarska vlada. 

"Riječ je o povijesno značajnom ulaganju u Općini Fužine, vrijednom 90 milijuna kuna, a njime se, uz potporu darovnice švicarske Vlade, u svim dijelovima općinskog područja, odnosno najvećim naseljima Fužinama, Vratima i Liču, cjelovito rješava vodovodni i kanalizacijski sustav", govori Bregovac.

Pojašnjavajući zašto radovi nisu počeli uoči sezone, načelnik o pripremi posla te informiranosti građana o njihovom tijeku kaže da su natječaji privedeni kraju krajem prošle godine. Posao je trebao krenuti proljetos, ali je zbog pandemije koronavirusa došlo do odgode.

"Međutim, tijekom proljeća su predstavnici izvođača na terenu obavijestili stanovništvo o početku radova", tvdi Bregovac i tumači kako se ipak dogodilo da dio iznajmljivača tvrdi da o radovima nije bio informiran: "Otprilike šezdesetak posto ljudi koji na našem području iznajmljuju apartmane ne žive u Općini Fužine. Riječ je o vlasnicima iz Zagreba, Rijeke, Pule i ostalih dijelova Hrvatske. Općina Fužine ne može svakome od njih osobno slati obavijesti o radovima."

Načelnik smatra da bi i sami iznajmljivači trebali iskazati više zanimanja za ono što se događa u Općini Fužine. 

U Općini Fužine zaključuju kako će radovi u Vratima trajati jednu sezonu, a korist od cjelovite obnove vodovodne mreže i odvodnje biti dugoročna i za one koji se bave turizmom.

Poslušajte prilog:

Općina Fužine ne može slati osobne obavijesti o radovima, pripremio Nenad Lučić

Galerija
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.