Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jadrolinija: "Trajekti su sigurni, Novi list piše netočno"

22.08.2014.

16:52

Autor: Hina / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz najvećega domaćeg putničkog brodara Jadrolinije danas su, nakon medijskih napisa o navodno prijepornoj nabavci novih trajekata, poručili kako su putovanja njihovim brodovima posve sigurna te da su komercijalni interesi tvrtke zaštićeni ugovorima s brodograditeljem.

Novi list je danas objavio da situacija oko novih trajekata Kornati i Brač, koji ovoga ljeta prvi put plove Jadranom, podijelila i međusobno posvađala čelništvo Jadrolinije, koje je zbog tih brodova, navodno izgrađenih s gomilom propusta, sve bliže poslovnom sukobu s brodogradilištem Uljanik.

U tekstu se navodi dva nova trajekta preteška i nesigurna te da su, sudeći po sukobima i razmimoilaženjima mišljenja struke i Uprave unutar kompanije, sporni i nezadovoljavajući po nekoliko aspekata. Iz Jadrolinije, međutim, odgovaraju i putnicima poručuju da je putovanje njihovim brodovima u potpunosti sigurno.

To dokazuju i svjedodžbe Hrvatskog registra brodova, koje posjeduje svaki brod u floti, kao i više od 190 tisuća putnika i više od 93 tisuće vozila prevezenih do sada na novogradnjama Kornati i Brač. Ističu da je većina iznesenih podataka, činjenica i tvrdnji u tekstu Novoga lista netočna.

Začuđuje nas činjenica da autor teksta nije objavio očitovanje Jadrolinije koje mu je Uprava dostavila prije dva mjeseca i još jednom izričito tvrdimo kako su komercijalni interesi Jadrolinije maksimalno zaštićeni kroz ugovore potpisane s brodograditeljem, stoji u današnjem priopćenju riječke Jadrolinije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.