Hrvatski radio

Radio Rijeka

Je li oporba u županijskoj Skupštini fikus?

30.10.2014.

15:39

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skupština Primorsko-goranske županije prihvatila je danas rebalans proračuna, s 23 glasa za, 13 protiv i četiri suzdržana. Sjednica je održana prvi put uz internetski prijenos uživo, ali i bez grijanja u dvorani Transadrije.

Transadrija je ostala bez nafte za grijanje, a županijski su vijećnici, uz protivljenje oporbe, prihvatili rebalans. Proračun se smanjuje za pet milijuna kuna: s 375 na 352, odnosno jedan i pol posto. Riječ je o tehničkom rebalansu koji neće bitno poremetiti strukturu rashoda do kraja godine, tumači pročelnik za financije Krešimir Parat: Smanjuju se prihodi od pomoći opće države za 4,1 milijun kuna, povećavamo prihode od nekih poreza na dohodak za milijun i pol kuna, i neke druge sitnije prihode.

Novo glasovanje slijedi za dva tjedna, kad će, najavio je župan Zlatko Komadina, pred vijećnicima u zakonskom roku biti prijedlog županijskog proračuna za 2015. godinu.

I ovaj proračun je održiv, a oporba na rebalans nije imala amandmana, pojasnio je HDZ-ovom Dinku Beakoviću SDP-ov župan Komadina, tonom je sve zabilježila Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.