Hrvatski radio

Radio Rijeka

JGL-u se isplati ulagati u ljude i očuvanje okoliša

12.12.2014.

12:36

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jadran galenski laboratorij je drugu godinu zaredom nagrađen Indeksom DOP-a, društveno odgovorne prakse. Priznanje Hrvatske gospodarske komore ponovno su osvojili u kategoriji velikih poduzeća. Među ostalim i zbog odgovornog odnosa prema okolišu, u što su uložili milijun i pol eura na samo jednom projektu.

Vjerujemo da poslovati dobro znači i činiti dobro, rekao je predsjednik Uprave Jadran galenskog Ivo Usmiani, te istaknuo da je nagrada utemeljena na nizu pokazatelja. Prije svega radi se o odnosu prema ljudima: rangirani su među pet najboljih poslodavaca u Hrvatskoj, a njihovi procesi upravljanja ljudskim resursima vrlo su cijenjeni i priznati.

Bitan je i njihov odnos prema okolišu: u novu investiciju na Svilnom uložili su milijun i pol eura više upravo poštujući ekološke smjernice, od korištenja vode iz sustava za hortikulturu, do LED rasvjete koja smanjuje utrošak energije i emisije CO2.

Šesta Nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju održana je u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, a nagrade je uručio predsjednik Ivo Josipović. Indeks DOP-a, među ostalim, mjeri usmjerenost na ekonomsku održivost, društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj u poslovnoj strategiji, odgovorne politike i prakse u upravljanju okolišem. Poslušajte izjavu Ive Usmianija:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.