Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jovanović: Od smjene ne treba raditi halabuku

07.05.2014.

20:37

Autor: Hina / S. Erak / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ne slaže se s riječkim stranačkim kolegama Vojkom Obersnelom i Zlatkom Komadinom i podržava premijerovu odluku o smjeni Slavka Linića s mjesta ministra financija.

Linićevo pismo                 Iako je rekao da će se o premijeru očitovati tek nakon izbora za Europski parlament, smijenjeni ministar financija Slavko Linić poslao je pismo članovima Predsjedništva SDP-a. Večernji list piše da Linić u pismu tvrdi kako ga predsjednik stranke lažno optužuje da je oštetio proračun. Milanovića poziva da članovima Predsjedništva objasni zašto je dva mjeseca od njega skrivao podatke o predstečajnoj nagodbi za Spačvu, koje mu je dostavila šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, te zašto nije poduzeo potrebne mjere.

Željko Jovanović ne dijeli mišljenje sa stranačkim kolegama - potpredsjednikom SDP-a i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom te gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom, može se zaključiti iz njegovih izjava uoči sjednice Predsjedništva SDP-a u Zagrebu. Premijer je morao donijeti odluku, odluka je u cilju normalnog funkcioniranja Vlade i ja je podržavam. Sutra ću možda ja izgubiti povjerenje i otići ću, od toga neću raditi halabuku, rekao je Jovanović.

Smatra da premijer Zoran Milanović taj koji raspolaže mandatima svih članova Vlade. Da bi ona funkcionirala, mora postojati povjerenje između premijera i njenih članova, a ako nema povjerenja, vlada ne funkcionira, kaže Jovanović i dodaje: Snaga SDP-a je u tome da svi ne mislimo isto, ako ljudi ne misle isto to je garancija da će stranka i dalje jačati i da će biti pobjednička na svim narednim izborima.

Komadina je pak novinarima ponovio kako se ne slaže s načinom na koji je premijer Milanović smijenio Linića i da ne podupire Milanovića u toj odluci. Smatram da general koji se olako rješava svojih časnika često na kraju ostane sam, rekao je Komadina uoči sjednice Predsjedništva SDP-a na kojem se raspravlja o smjeni Slavka Linića. Kako će nastupiti na sjednici, Komadina nije želio otkriti.

Nakon sjednice koja je trajala više od tri sata, novinarima je izjavu dao samo glavni tajnik stranke Igor Dragovan. Rekao je da se raspravljalo i o Linićevoj smjeni te da će se SDP sada potpuno okrenuti kampanji za europske izbore. Vrlo vjerojatno će zasjedati i Glavni odbor stranke, ali tek nakon izbora, dodao je Dragovan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.