Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako do kupona socijalne pokazne karte?

23.01.2014.

12:58

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Autotroleju traje redovna prodaja vrijednosnih mjesečnih kupona, među ostalim, i za kategoriju socijalnih pokaznih karata. Međutim, novost je da riječki Zavod za zapošljavanje od Nove godine više ne pečatira evidencijske kartone kojima se do sada dokazivalo pravo na povlaštenu kartu.

Na šalterima Zavoda za zapošljavanje postoji samo pisana obavijest o tome da više nema pečatiranja evidencijskih kartona. Za razliku od Zavoda, o posljedicama te odluke na šalterima Autotroleja i dalje nema nikakve pisane obavijesti.

Tek nakon čekanja u redu, od Autotrolejeva službenika s druge strane šaltera može se dobiti informacija da sve nezaposlene osobe prijavljene u Zavodu za zapošljavanje Rijeka za kupnju socijalne mjesečne pokazne karte moraju donijeti potvrdu o nezaposlenosti.

Dakle, želite li kupiti socijalnu mjesečnu pokaznu kartu treba vam potvrda o nezaposlenosti, a morate je tražiti na Zavodu na zapošljavanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.