Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako izgleda život mladog bodybuildera? Upoznajte 24-godišnjeg Filipa!

03.11.2015.

11:52

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Filip Menkinovski, 24-godišnji mladić iz Rijeke, porijeklom iz Makedonije, a rođenjem iz Beograda, predstavlja u našem razgovoru svoj rad kao IFBB (International Federation of Body Building and Fitness) i Men's Physique Competitor.

Filip se natječe u kategoriji Classic Body Building, a tim sportom se bavi već devet godina i to je postao njegov životni stil. Ovoga je ljeta bio četvrti u Europi na natjecanju u svojoj kategoriji do 168 cm, a natjecao se s reprezentacijom Hrvatske. Inače je završio srednju Elektrotehničku školu u Rijeci i prije body buildinga trenirao je deset godina gimnastiku, koja je bila i uvod u ovaj sport.

Filipov dan je podijeljen po obrocima koji se važu u dekagramima i konzumiraju u vremenu od dva i pol do tri sata, a vrlo je važan i period vježbanja. Obroci mu se sastoje od mesa pilećih prsa, riže, zobenih pahuljica, svježeg posnog sira, bjelanjaka jaja, povrća i umjereno voća, a kolači i slatkiši su posve izbačeni iz prehrane, kao i kruh. Uz sve to, dio prehrane su i vitamini i minerali koji nadopunjavaju njegovu prehranu, a bavi se i obrazovanjem ljudi u zdravoj prehrani te oblikovanju tijela putem svoje Facebook stranice.

Najčešće mu se javljaju mladići koji žele oblikovati svoje tijelo, ali i poneka djevojka. Postoje različiti programi treninga i prehrane, ovisno o tipu osobe i njihovim karakteristikama. Genetsku crtu oblikovanja tijela povukao je iz svoje obitelji, majka mu je balerina, otac mu se također određeno vrijeme bavio baletom, a djed mu je bio gimnastičar. Poslušajte razgovor, koji je za emisiju "Box in", s Filipom Menkinovskim napravila Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.