Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kako pomažemo - od plastičnog čepa do invalidskih kolica

13.10.2014.

13:25

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S ciljem nabavke invalidskih kolica za člana Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije, još u proljeće 2012. godine počela je akcija skupljanja plastičnih čepova. U akciju se uključio neočekivano velik broj građana, a čepovi se još uvijek prikupljaju: na adresi Društva, u Kružnoj ulici 7, četvrtkom poslijepodne ili ostalim radnim danima prijepodne.

Riječki bajkeri donirali su prošlog tjedna gotovo pola tone čepova, a sredstva od njihove prodaje Društvo multiple skleroze PGŽ iskoristit će za nabavku materijala za kreativne radionice. 

Na adresu Društva stigla je i donacija Ženske kaznionice u Požegi. Posebno su ponosni na šestogodišnjeg dječaka iz Istre koji je u svom vrtiću pokrenuo skupjanje donacije u koju se uključio cijeli poluotok.

Tijekom dvije i pol godine prikupljeno je blizu šest tona čepova širom Hrvatske i inozemstva, a za dobiveni novac kupljena su dvoja invalidska kolica te peć za keramiku. Keramičke predmete na kreativnim radionicama oblikuju vrijedne ruke članova Društva. Više je doznala Larissa Smokvina: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.