Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kakvo se smeće krije pod morem?

23.05.2014.

19:14

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Eko RiMar 2014 je naziv akcije čišćenja podmorja što se, u organizaciji Turističke zajednica grada Rijeke i Udruge ronilačkih centara Primorsko-goranske županije ''Kvarner Diving'', održala danas u riječkoj putničkoj luci.

Četrdesetak ronilaca iz Hrvatske, Italije, Slovenije, SAD-a i Nizozemske čistilo je podmorje riječke luke od 17 do 18:30. Na obalu su izvukli više od 20 kubičnih metara različitoga otpada, a prihvaćali su ga i u baje stavljali učenici Pomorske škole Bakar i članovi udruge Obala naših unuka.

Želja je bila, kako kaže lučki kapetan Darko Glažar, čišćenjem riječke luke doprinijeti visokom stupnju kakvoće mora u Primorsko-goranskoj županiji - već sada je na 95 posto akvatorija more izvrsne kakvoće. Također se željelo mladim ljudima ukazati koliko je važno razvijati ekološku svijest.

Ekološka akcija čišćenja podmorja riječke luke organizirana je u okviru Festivala mora i pomorske tradicije Fiumare što se u Rijeci održava od 28. svibnja do 4. lipnja. Poslušajte izjavu kapetana Lučke kapetanije Rijeka Darka Glažara:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.