Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kamo s djecom vikendom? - Delnice nude adventsku bajku

29.11.2014.

16:16

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako snijeg još uvijek nije zabijelio Gorski kotar, u Delnicama od danas neće manjkati predblagdanskog, bajkovitog ugođaja. Programom vikend događanja pod nazivom ''Delnička adventska bajka'' Delničani i njihovi gosti tijekom narednih će pet tjedana, subotom i nedjeljom moći uživati u nizu zanimljivih sadržaja.

Da je Gorski kotar kraj gdje rastu najljepša i najveća blagdanska stabla potvrđuje i izgled smreke na središnjem trgu u Delnicama čije je ukrašavanje, od prošle godine, poseban doživljaj. Direktorica gradskog turističkog ureda Mirela Srkoč Šenkinc ističe da njegovo ukrašavanje najviše veseli djecu jer ih vatrogasci košarom dižu na visinu da bi mogli ukrasiti jelku ukrasima što su ih sami izradili.

Nakon ukrašavanja božićnog stabla na trgu, najmlađi se u gradskom parku druže s omiljenim likovima iz dječjih priča. Bajka se odvija na različitim punktovima u delničkom Parku Kralja Tomislava, koji prigodno postaje čarobna šuma.

Jedino što, zasad, nedostaje potpunom ugođaju ''Delničke adventske bajke'' je snježno okruženje, no snijega bi, kažu najave, moglo biti do idućeg vikenda kada će, uz događanja na glavnom trgu i u parku, predblagdanska ponuda Delnica biti obogaćena i otvaranjem nove sezone gradskog klizališta. Javlja Nenad Lučić:     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.