Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kardiolog Alen Ružić izabran za novog ravnatelja riječkog KBC-a

22.05.2020.

21:12

Autor: Hina

Prof. dr. sc. Alen Ružić (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Prof. dr. sc. Alen Ružić (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Upravno vijeće Kliničkoga bolničkog centra Rijeka danas je za novog ravnatelja odabralo Alena Ružića, koji će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Davora Štimca. Na natječaj su se javili Ružić i Štimac; za Ružića su glasala tri člana upravnog vijeća, a jedan je bio suzdržan.

Predsjednik Upravnog vijeća i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić izjavio je za Hinu da je Upravno vijeće, nakon provedenoga postupka, za novog ravnatelja predložilo Alena Ružića te će prijedlog biti poslan na suglasnost ministru zdravstva.

Ružić je izabran na mandat od četiri godine, a dužnost bi trebao preuzeti 7. srpnja, kada istječe mandat sadašnjeg ravnatelja.

Alen Ružić je specijalizirao internu medicinu, završio je užu specijalizaciju iz kardiologije i poslijediplomski studij iz ultrazvuka srca. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a od 2007. je redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Obavlja i dužnost prorektora za znanost i umjetnost na Sveučilištu u Rijeci. 

Glavni je cilj zadržati mlade stručnjake i doktore, ističe dr. Ružić. Poslušajte što je još rekao jutro nakon izbora u razgovoru za našu emisiju "Klasa optimist":

Klasa optimist - Alen Ružić, novi ravnatelj KBC-a Rijeka; pripremio Robert Ferlin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.