Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koliko ove godine cijenimo marune?

11.10.2014.

16:53

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počela je Marunada. Najpoznatija lovranska manifestacije ovog vikenda održava se u Lignju iznad Lovrana. Posjetiteljima je zagarantirana dobra zabava, uz bogat program ugostiteljske ponude i zabave te neizostavne marune i slastice od maruna. Cijenu očekujte visoku, pa neće biti iznenađenje.

Lovranski marun i ove je godine slabo rodio, pa bi visoka cijena sirovog i pečenog maruna mnoge mogla iznenaditi: cijena sirovog je 60 kuna za kilogam, a mjerica pečenih košta 20 kuna. 

Uz sirove i pečene marune, te slastice od maruna, u Lignju će biti i slanih delicija što ih nudi lovransko Lovačko društvo Kobac. Marunada je poznata i izvan granica naše regije, a to se najbolje vidi po broju autobusa koji dolaze iz Austrije. 

Lijepo vrijeme već je u prijepodnevnim satima u Liganj namamilo posjetitelje. Marunada u Lignju traje danas i sutra, idući vikend bit će u Dobreću, a veliko finale fešte od maruna bit će od 24. do 26. listopada u Lovranu. Što o uzgoju i budućnosti maruna kažu stručnjaci možete poslušati ovdje, a u Lignju je na marunadi bila Marijana Smokvina: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.