Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kolovoz nadoknadio opatijski turistički "minus"

02.09.2014.

14:01

Autor: Marijana Smokvina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pozitivni rezultati u osmom mjesecu spašavaju opatijsku turističku sezonu. U Opatiji je u kolovozu ostvareno 9 posto više dolazaka i 3 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su opatijske Turističke zajednice.

Najbrojniji gosti bili su Nijemci, koji su ostvarili 16 posto više noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, slijede gosti iz Italije, a na trećem mjestu su Austrijanci. Manje su noćenja nego lani ostvarili gosti iz Ukrajine, Rusije, i Hrvatske (15, 23 i 8 posto manje).

„Ova turistička sezona ostat će u sjećanju kao kišna sezona, međutim, zadovoljni smo turističkim prometom. U kolovozu je ostvareno povećanje turističkih dolazaka čime je nadoknađen 'minus' iz srpnja“, poručila je direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić.

Ukupno je u kolovozu u Opatiji boravilo 53.905 gostiju koji su ostvarili 209.852 noćenja. Čak 95 posto noćenja ostvarili su inozemni gosti, a svega 5 posto domaći. Najviše se tražio hotelski smještaj. 

U osam mjeseci ove godine Opatija bilježi 2 posto više dolazaka, dok su noćenja na razini prošlogodišnjih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.