Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina: "Lider ne dijeli stranku"; Obersnel: "Žao mi je"

08.06.2014.

00:28

Autor: Hina / B. Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovo je evidentna podjela stranke, ovo su dva SDP-a i dva svijeta, rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina nakon što je Glavni odbor SDP-a izbacio Slavka Linića iz stranke. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da SDP bez Linića neće biti isti, ali da se treba okrenuti novim danima.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina poručio je da lider stranke ne dijeli stranku. Ovo je evidentna podjela stranke, ovo su dva SDP-a i dva svijeta, poručio je Komadina nakon sjednice Glavnog odbora, na kojoj je Slavko Linić izbačen iz stranke.

Ovo je pirova pobjeda, SDP je izgubio, kaže Komadina i dodaje: Ovo nije raskol već demokratsko izjašnjavanje - vrlo jasno pola pola, komentirao je Komadina rezultat glasovanja od 50 glasova za i 47 protiv isključenja Linića iz stranke.

Linić nije tu bitan, bitan je karakter upravljanja strankom, smatra primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Komadina. Na pitanje je li večeras bilo izjašnjavanje o Slavku Liniću ili Zoranu Milanoviću, Komadina je kazao kako misli da je bilo izjašnjavanje o Milanoviću.

Slavko Linić je teško kvalificirao neke stvari i žao mi je da je prešao rubikon u dijelu svojih izjava jer da nije prešao ne bi bilo ovakvo glasovanje, drži Komadina. Upitan čiju podršku očekuje, s obzirom na to da je najavio kako će biti kandidat za predsjednika stranke, odgovorio je kako očekuje podršku članova i članica SDP-a

Nema puča, bit će izbori, kad budu izbori, ja nikad ne rušim, ja uvijek gradim, poručuje Zlatko Komadina. Unatoč svemu, ne očekuje raspuštanje riječkog SDP-a koji se protivio Linićevom isključenju jer bi to, kaže, bio sumrak SDP-a.

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel rekao je da mu je žao što je Glavni odbor te stranke potvrdio odluku Predsjedništva da se Linića isključi iz stranke. Mislim da SDP neće biti isti bez Slavka Linića, ali mi smo legalisti, prihvaćamo tu odluku i pred nama su novi dani, smatra Obersnel.

Na pitanje hoće li sada biti mir u SDP-u, s obzirom na to da se riječki SDP protivio Linićevu isključenju, Obersnel je odgovorio da to prije svega ovisi o predsjedniku SDP-a i Vlade Zoranu Milanoviću i njegovim daljim potezima. Ja ni do sada nisam vidio rat, ustvrdio je.

Glavni odbor SDP je odlučio kako je odlučio i mislim da sam rezultat konačnog ishoda glasovanja od 50 glasova za i 47 protiv isključenja govori o tome da se nije bilo lako odlučiti, kaže Obersnel. Poslušajte izjavu Zlatka Komadine: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.