Hrvatski radio

Radio Rijeka

Komadina na Cresu i Lošinju

15.05.2014.

16:50

Autor: Branko Domac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turneju primorsko-goranskim otocima, župan Zlatko Komadina je nakon Raba danas nastavio na Lošinju, gdje je obišao ustanove koje su pod županijskom ingerencijom. Glavni je zaključak današnjeg sastanka da problema nema.

Na radnom susretu cresko-lošinjskih gradonačelnika Kristijana Jurjaka i Garija Cappellija sa županom prokomentirane su aktualnosti i suradnja na ovim otocima.

Suradnja županijskih i gradskih institucija je izvrsna, unatoč različitim stranačkim bojama. Na Lošinju planiraju rekonstruirati prometnicu za Veli Lošinj, lukobran u uvali Rovenska, planirati prometnicu do najjužnije točke otoka Lošinja gdje dolazi trajektna luka, dogovoriti na koji način održavati šumu Čikat,  unaprijediti velološinjsko lječilište te dovršiti dvanaestogodišnju rekonstrukciju državne ceste od Porozina do Velog Lošinja.

Na otoku Cresu, uz zajedničke planove o revitalizaciji ornitološkog centra u Belom, ima problema s rekonstrukcijom creske luke. Javlja Branko Domac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.