Hrvatski radio

Radio Rijeka

Korzo s mirisom i okusom talijanskih regija

03.09.2014.

11:59

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Samo dio talijanskih regija predstavlja na riječkom Korzu brojne gastronomske delicije. Prostor je, kažu, premalen da bi se na njemu smjestili predstavnici svih regija i sve što mogu ponuditi, no središte Rijeke u znaku je mirisa i okusa Italije.

Italija je poznata kao zemlja čija se hrana i način pripreme nalaze na jelovnicima mnogih obitelji diljem svijeta. Popularni mediteranski način pripreme hrane koja uz francuski jelovnik i poznati im paradoks uz sir i vino, stvaraju hedonističku potrebu za hranom i san su za nepce.

Na riječkom Korzu sve do subote, od 8 do 22 sata, možete kušati i kupiti dio najopoznatijih talijanskih proizvoda poput sicilijanskih maslina, arancina, maslinova ulja iz Umbrije, kruha i nezaobilaznog pecorina iz Toskane... Tu su i sicilijanski mandorlato - slastica s pistacijama, bademima ili kikirikijem, Pršuti iz Emilije Romagne... i što će vam više?

Dobar je osjećaj kada se u središtu Rijeke isprepliću kulen i domaći sir iz Slavonije, kulenova seka i sok od aronije - ponuda s Braniteljskog sajma na Trgu 111. brigade HV-a te talijanski pršuti i sirevi, vina i maslinova ulja što se predstavljaju na Italiafestu.

Zaista, prava mala gastro-Europa, barem na nekoliko dana. Talijanske štandove posjetila je Olivera Vinković. Poslušajte što joj je rekla predstavnica organizatora - tvrtke Auxilia 2000 Rita Radesich te razgledajte fotogaleriju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.