Hrvatski radio

Radio Rijeka

Krade se voće, povrće, ovce i janjci

29.04.2014.

11:49

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve češće kradu se proizvodi za koje bi malo tko pomislio da bi se mogli naći na meti lopova. No, i to se događa - u zadnje vrijeme policija je u Primorsko-goranskoj županiji zabilježila dvije krađe voća i povrća. Na Lošinju su, pak, s pašnjaka nestale ovce i janjad.

Nepoznati je počinitelj između 25. i 28. travnja provalio u štand na riječkoj tržnici i iz njega odnio više od 100 kilograma različitog povrća - mrkve, rajčice, peršina... Još jedna slična krađa zabilježena je prošlih dana i u Malinskoj na otoku Krku. Također iz štanda, zasad nepoznati lopov ukrao je razno voće i povrće, med, ulje i druge proizvode namijenjene prodaji. Vlasnici štandova i otuđenih predmeta oštećeni su za više tisuća kuna.

Trojica vlasnika stada s Cresa i Lošinja prijavila su krađu janjadi i ovaca s pašnjaka u blizini nerezina. Kaznena su djela počinjena između 12. i 28. travnja. Prošli tjedan provaljeno je i u kuću na području Beleja, a iz nje su lopovi odnijeli ribarsku mrež,u pribor za ribolov i druge predmete. Vlasnici stada te vlasnik kuće sveukupno su oštećeni za najmanje 18 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.