Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kraj jedne ere – odlazi Smiljan „da ponovimo“

20.08.2014.

14:19

Autor: Alen Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slušatelji Radio Rijeke neće više slušati vremensku prognozu Smiljana Viskovića koji je odlučio otići u mirovinu. Kako je rekao popularni Smiljan u razgovoru za Radio Rijeku, vrijeme je za neke druge stvari - za hobi, filozofiju i pisanje knjiga.

U meteorologiji je proveo cijeli život. Odmah nakon diplome na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, Smiljan Visković dobio je zaposlenje u Državnome hidrometeorološkom zavodu - u Pomorskom centru u Splitu, gdje je proveo 19 godina. U svoju se Rijeku vratio 1992. godine i od tada su ga slušatelji Radio Rijeke mogli svakodnevno čuti, zajedno s kolegom Ivanom Novakom, u emisiji Vrijeme za vrijeme

Pojavljujući se svakodnevno u našem programu, Smiljan i Ivan postali su zaštitni znak Radio Rijeke čiji slušatelji najviše vjeruju baš njihovim vremenskim prognozama. 

Umirovljenjem Smiljana Viskovića, Pomorski hidrometeorološki ured u Rijeci ostaje na samo jednom čovjeku - Ivanu Novaku, što je veliki gubitak za grad poput Rijeke. Takav grad bi, prema Smiljanovim riječima, trebao imati barem tri sinoptičara, a sada ostaje samo na jednom. Pitanje je, naime, hoće li se i kada popuniti radno mjesto koje je Smiljanovim odlaskom ostalo upražnjeno.

Smiljana Viskovića slušatelji Radio Rijeke pamtit će po specifičnim vremenskim prognozama u kojima je uvijek svojom poštapalicom „da ponovimo“ želio svima dati potpunu informaciju kakvo nas vrijeme očekuje ne samo sutra već i idućih nekoliko dana.

U tom istom stilu i mi ćemo reći: da ponovimo - Smiljan Visković odlazi u zasluženu mirovinu! Ugodna vam mirovina, Smiljane, i do slušanja! Poslušajte Smiljanovi oproštajni razgovor u našem programu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.