Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kraljica Riječkog karnevala iz Jadranova

24.01.2014.

23:35

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki karnevalisti i službeno su preuzeli ključeve grada. Devetnaesta kraljica Riječkog karnevala je Vedrana Šegulja iz Jadranova. U punoj, ali ne prepunoj Dvorani mladosti navijalo se za jedanaest kandidatkinja, isto toliko karnevalskih grupa, ali i za hrvatske rukometaše.

Filmska inspiracija Noći u muzeju je karnevalskoj grupi POM-F-RI donijela nagradu za najbolji scenski nastup, a osim dugotrajnog pljeska publike dobili su i gotovo maksimum bodova stručnog suda, 82 od 84 moguća.

Sanja Pešćica, prva pratilja Matuljske Najpusne divojke druga je pratilja ovogodišnje kraljice. Pomfrijevki Patriciji Dragičević titula kraljice izmakla je za dva boda, pa je prva pratilja. Jakovarske krabulje iz Jadranova prvi put su nastupile na izboru kraljice riječkog karnevala i njihova je kandidatkinja ponijela titulu. Vedrana Šegulja skupila je 67 bodova žirija.

Uhvatiti Vedranu pod ruku bio je lak zadatak meštra riječkog karnevala Tonija. Onaj nešto teži bit će čuvati ključeve grada do 2. ožujka i velike završnice. Riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu počeo je četrnaesti karnevalski godišnji odmor, a ključeve je meštru dao drage volje.

Meštar Toni i Vedrana Šegulja predstavljat će Riječki karneval već danas na Viškovu, u povorci Halubajskog karnevala, a onda ih čeka još puno posla jer maškare vladaju još pet tjedana. Dio atmosfere u Dvorani mladosti zabilježila je Tatjana Sandalj:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.