Hrvatski radio

Radio Rijeka

Krčki ''Valamar'' i malološinjsku ''Auroru'' na svjetskoj listi najboljih

01.04.2014.

16:04

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osam hotela u Hrvatskoj našlo se među 389 najpopularnijih hotela diljem svijeta koji su dobili nagrade HolidayCheck Award 2014. Među tih osam su Valamar na Krku te malološinjski Aurora. Temeljem recenzija i ocjena gostiju nagradu dodjeljuje jedan od vodećih svjetskih portala za rezervacije i recenzije putovanja i smještaja HolidayCheck.com.

Popis nagrađenih hotela objavljen je na tom portalu, a među osam hotela iz Hrvatske samo je jedan nagradu dobio u kategoriji Country's No.1 i to Falkensteiner Club Funimation Borik u Zadru. Najviše nagrada hrvatski hoteli dobili su u kategoriji beach holiday: Valamar grupacije Koralj Romantic na Krku, Sanfior u Rapcu i Zagreb u Poreču, te Bretanide Sport & Wellness Resort iz Bola na otoku Braču.

Dva su hotela dobila nagradu u kategoriji objekata popularnih među parovima i to Falkensteinerov Hotel Adriana u Zadru te malološinjski Wellness Hotel Aurora. U Aurori imaju velik broj stalnih gostiju koji dolaze u paru, nastoje uvijek za njih pripremiti neko novo iskustvo, zbog čega neki vraćaju već i 30. godinu za redom. Falkensteinerov Family Hotel Diadora u Petrčanima kod Zadra jedini je hrvatski hotel nagrađen u kategoriji obitelj.

Za ovogodišnje nagrade za najpopularnije hotele u svijetu HolidayCheck je u obzir uzeo mišljenja i recenzije više od 980 tisuća hotelskih gostiju. Portal HolidayCheck mjesečno posjeti 20 do 30 milijuna jedinstvenih korisnika koji napišu oko 10 milijuna komentara i recenzija o odredištima i smještaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.