Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ksenija Vičić: bez volontiranja ne bi bilo ''Portića''

15.12.2014.

13:42

Autor: Željka Lopac Purković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne samo što volontira više od dva desetljeća, Ksenija Vičić okuplja volontere koji zajedno s njom rade u Strukovnoj udruzi za dobrobit djece ''Portić''. Dosad je pokrenula mnogo projekata i programa namijenjenih djeci, roditeljima i široj zajednici, a Udrugu prepoznaju po popularnim Tetama i Barbama pričalicama. Upravo stoga je i bila kandidirana za dobrotvorku godine. Iako nije dobila to priznanje ističe kako joj je bila čast biti u društvu deset žena kojima je važno činiti dobro.

  Ksenija Vičić

Riječanka Ksenija Vičić osnovala je prije osam godina Strukovnu udrugu za promicanje dobrobiti djece Portić, a njihov najprepoznatljiviji projekt do sada su pričalice koji svaku večer, već pet godina, pričaju priče djeci u dječjoj bolnici Kantrida. 

Gospođa Ksenija ističe da bez volontera ne bi bilo ''Portića'', bez volontera ne bi bilo volontiranja, ''bez volontiranja - ne bi bilo dobrih djela i vrlo smo ponosni zbog toga." 

Portić godišnje okuplja sto do stopedeset volontera. Svi su oni u različitim programima prošle godine odradili gotovo 3800 volonterskih sati. Ove godine imaju i štand na riječkom Korzu, a sve što nude napravile su vrijedne ruke volontera u radionicama u Portiću. Sugrađane žele osvijestiti o važnosti volontiranja i uključiti ih u akciju da pomognu u opremi djeci na Odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije na Kantridi.

Željka Lopac Purković razgovarala je s Ksenijom Vičić, upoznala prvog Barbu pričalicu Hrvoja Barića te još neke volontere iz ''Portića''. Poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.