Kvaliteta hrane hrvatskih proizvođača na visokoj je razini, no nažalost, često je cjenovno neprihvatljiva hrvatskom stanovništvu pa se više kupuje uzvozna i jeftinija hrana, rečeno je danas na Konferenciji o sigurnosti i kvaliteti hrane u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Opatiji, koja je okupila više od 400 sudionika.
Sigurnost hrane je na prvom mjestu, poručeno je na konferenciji, a ona je u Hrvatskoj usklađena s najvišim standardima EU.
Prošle je godine tako Državni inspektorat obavio je gotovo 17 tisuća nadzora - 10 posto više nego godinu prije.
Prehrambena industrija, u usporedbi s drugim prerađivačkim industrijama u Hrvatskoj, ima najveći udjel u bruto dodanoj vrijednosti, najveći promet i zapošljava najveći broj radnika.
Hrvatska mora povećati vlastitu proizvodnju kako bi postala otpornija u kriznim situacijama, ali i zadržati kvalitetu prilikom proizvodnje, kaže predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Vlado Čondić Galinčić.
Poslušajte:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.