Hrvatski radio

Radio Rijeka

Laboratorij aplikacija: novim tehnologijama do boljeg obrazovanja

09.12.2014.

14:50

Autor: Larissa Smokvina, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Sveučilištu u Rijeci svečano je otvoren Samsungov laboratorij aplikacija koji će omogućiti dodatnu edukaciju budućih stručnjaka za informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Studenti i nastavnici moći će u Laboratoriju aplikacija interaktivno učiti o programiranju kao i razvoj mobilnih aplikacija. Opremljen je nastavničkim računalima, tablet računalima, SmartTV prijamnicima i pametnim telefonima.

Novootvoreni Samsungov laboratorij djelovat će na dvije lokacije: na Tehničkom fakultetu u Rijeci i u zgradi sveučilišnih odjela u Kampusu na Trsatu. Sličan laboratorij nedavno je otvoren i na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, pa su se ovom prigodom studenti riječkoga i osječkog sveučilišta povezali video-konferencijom.

Takvi su laboratoriji namijenjeni u prvome redu razvoju kompetencija koje traži IT sektor, u svijetu prepoznat kao jedan od najvažnijih pokretača gospodarskog razvoja, navodi Danijel Bačelić iz Samsunga. Poslušajte njegovu izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.