Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lambaša šesti put načelnik Općine Čavle

23.03.2014.

21:33

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidat velike SDP-ove koalicije za načelnika Općine Čavle Željko Lambaša pobijedio je na prijevremenim lokalnim izborima. Koalicija je osvojila devet vijećničkih mjesta, a preostalih šest podijelili su PGS i HDZ.

Mještani Općine Čavle, njih 48,74 posto koliko ih je izašlo na prijevremene lokalne izbore, odabralo je 15 članova općinskog vijeća te načelnika općine i njegova zamjenika.

Prema zasad još uvijek neslužbenim rezultatima, od šest izbornih lista najviše glasova osvojila je koalicija SDP-HNS-HSS-ARS-HSU i to 49,33 posto. Prema tome, pripada im devet vijećničkih mjesta. PGS je s 19,71 posto osvojio tri vijećnička mjesta, kao i HDZ za koji je glasovalo 16,67 posto birača u Općini Čavle.

Kandidat SDP-ove koalicije Željko Lambaša osvojio je 58,64 posto glasova te je tako šesti put izabran za načelnika Općine Čavle. Njegova je zamjenica Ivana Cvitan Polić.

Novi stari načelnik Lambaša zadovoljan je rezultatima i naglašava da će opravdati povjerenje mještana koji su odabrali njegovu listu sa sedam žena i deset visokoobrazovanih mladih ljudi. Evo što je izjavio:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.