Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ledena kiša u Gorskom kotaru

01.02.2014.

16:06

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog ledene kiše današnji su dan u Gorskom kotaru obilježile brojne teškoće. Nataloženi je led rušio stabla te lomio grane i vodiče zbog čega je zabilježeno niz problema u prometu i opskrbi strujom. Neke su prometnice goranskog područja, uključujući i dionicu stare ceste Rijeka – Zagreb između Kraljevog Jarka i Sopača, zbog urušavanja stabala na kolnik zatvorene.

Vozačima se savjetuje, da zbog problema s urušenim stablima i poledice iako je moguće ne kreću na put kroz Gorski kotar, gdje pojačane ekipe Hrvatske elektroprivrede u zahtjevnim vremenskim uvjetima i na teškom terenu nastoje otkloniti niz kvarova na opskrebnoj mreži.

Najviše problema s nestancima struje imali su stanovnici područja Grada Čabra i u mjestima uz gornji tok rijeke Kupe. Na otklanjanju posljedica od ledene kiše neke su lokalne samouprave, poput Općine Fužine,  osim zimske službe, angažirali i dio vatrogasnih, komunalnih ekipa.

Međutim, u svim danas angažiranim službama ponajprije očekuju povoljnije vremenske prilike, no one se zasad ne naziru. Zbog lošeg su vremena odgođene i neke za danas najavljene manifestacije poput prve utrke Sanjkaškog kupa Gorskog kotara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.