Hrvatski radio

Radio Rijeka

Let s "Krilima Kvarnera"

14.02.2014.

17:35

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jeste li ikad poželjeli letjeti? Svatko od nas barem jednom sigurno jest, a u zrakoplovno-jedriličarskom klubu „Krila Kvarnera“ ta želja može vam se i ostvariti...

Čovjekova želja za letenjem poznata je još iz davnih vremena. Svatko se barem jednom zamisli ploveći oblacima, daleko iznad „pravog svijeta“ koji nas okružuje svakodnevno.  Možda je to želja za nečim nemogućim, aspiracija za nečim većim ili jednostavno ljepota koju plovljenje nebom donosi.

Upravo tu ljepotu kao glavni razlog za letenjem ističe Zlatko Vukičević, nastavnik letenja u zrakoplovno-jedriličarskom klubu „Krila Kvarnera“, koji je kroz dugi niz godina podučavao stotine ljudi željnih bavljenja jedriličarstvom.

Jedriličarski klub "Krila Kvarnera" organizira školu letenja za pilote jedrilica, koja bi trebala početi 1. ožujka.  Ako se želite prijaviti na školu letenja, možete to učiniti putem e-mail adrese:  jk.krila.kvarnera@gmail.com, a za sve informacije posjetite www.jk-krilakvarnera.hr.

Zašto bi se netko odlučio na letenje jedrilicom? Zbog toga što taj poriv u čovjeku jednostavno postoji, a i zato što je letenje bez motora jedan od najljepših doživljaja koje čovjek može iskusiti, govori Zlatko Vukičević.

Koje su prednosti ovog zanimljivog sporta, što zrakoplovno jedriličarstvo zapravo jest i tko se sve njime i kako može baviti, poslušajte u razgovoru sa nastavnikom letenja Zlatkom Vukičevićem, a pogledajte i fotografije te video zapise sa snimanja na Grobničkom polju!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.