Hrvatski radio

Radio Rijeka

LIDRANO: smotra učeničke kretivnosti

06.02.2014.

13:52

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski školski susreti LIDRANO 2014 održavaju se od danas do ponedjeljka u Rijeci i to na županijskoj razini. Na susretima iz novinarskog, literarnog i dramskog stvaralaštva sudjeluje ukupno 228 učenika i 96 mentora iz 42 osnovne i 15 srednjih škola s područja Primorsko-goranske županije.

Danas i sutra u Kulturnom centru Kalvarija održava se županijski susret recitatorskog i scenskog stvaralaštva učenika, dok će u ponedjeljak 10. veljače u Domu mladih u Rijeci biti održani okrugli stolovi za osnovne i srednje škole. Raspravljat će se o literarnom i novinarskom izrazu, a tom će prilikom sudionici susreta i autori tekstova imati prilike čuti stručno mišljenje žirija o kvaliteti pojedinih radova.

I ovogodišnji LIDRANO obiluje originalnim literarnim i novinarskim radovima, ljepotom i snagom poetskog kazivanja te zanimljivim i vrijednim scenskim igrama, ističu sudionici i organizatori tradicionalnih učeničkih susreta. S nekima od njih razgovarao je Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.