Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lignje i smokve u riječkim restoranima i konobama

23.09.2014.

10:54

Autor: Edi Kišić / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Gastro cooking show" na Korzu označio je početak Tjedna lignji i smokava, koji će u 15 ugostiteljskih objekata u gradu i okolici do 28. rujna po izuzetno povoljnim cijenama nuditi jela i slastice pripremljene od lignji i smokava.

U Tjednu liganja i smokava sudjeluju Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), restoran hotela Continental, restorani Aerosteak, Molo longo i Municipium, bistroi Kalorija i La Rose, konobe Blato 1902., Borik, Na kantunu i Nebuloza, Kuća istarskog pršuta, Stancija Kovačići, Dolce Bolero i Vintage bar.

Jela od liganja i smokava danas je na najprometnijoj riječkoj šetnici spremalo devetero kuhara te učenici Ugostiteljske škole iz Opatije. Kuharski show su, u pregačama i s kuhačama u rukama, otvorili su gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor riječke Turističke zajednice Petar Škarpa. Sav prihod namijenje je Socijalnoj samoposluzi.

Specijaliteti od liganja i smokava moći će se idućih dana kušati u 15 restorana i konoba u Rijeci i okolici. Uz ponudu jela i pića, riječka Turistička zajednica i Odjel gradske uprave za poduzetništvo, učenici opatijske Ugostiteljske škole i vlasnici ugostiteljskih objekata, pripremili su likovne radionice, pričaonice za djecu i promocije koktela napravljenih na bazi smokava.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastronomske teme, kako bi očuvali tradiciju prehrane naših starih i vratili je na jelovnike domaćinstava i restorana.

Na Tjedan lignji i smokava poziva Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice Grada Rijeke, poslušajte što se danas pripremalo na Korzu, a program i jelovnike preuzmite u datoteci ispod snimki:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.