Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljetni kamp za rehabilitaciju djece oboljele od malignih bolesti

04.07.2014.

11:30

Autor: Željka Lopac Purković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom ljetnih praznika mnogim roditeljima je problem sigurno zbrinuti djecu te im ujedno pružiti zanimaciju i druženje. Osobito je to osjetljivo pitanje za roditelje čija su djeca bolovala od malignih bolesti. Posjetili smo kamp za djecu koja su preboljela maligne bolesti što ga u Fužinama vodi Udruga Krijesnica.

Izleti, igra, učenje - sve je to dio dana protkanoga smijehom u Rehabilitacijskome kampu za djecu liječenu od malignih bolesti. Kad su već u Fužinama posjetili su mnoge prirodne znamenitosti Gorskoga kotara, pa i park šumu Golubinjak gdje s njima program provodi Pustolovna akademija.

Voditelj rehabilitacijskoga kampa Udruge Krijesnica Zoran Cipek ističe da su svi voditelji volonteri, a posebnost je što su četvero među njima i sami preboljeli maligne bolesti. Mislimo da je to velika stvar i za njih i općenito za cijeli kamp, jer djeca koja su ovdje na rehabilitaciji imaju prilike vidjeti zapravo svoju moguću budućnost, tumači Cipek.

Trideset i troje djece uživa u igri i u razgovorima, slušanju priča, druženju izvan bolničkih soba gdje su se, uglavnom, upoznala. Uz djecu iz svih krajeva Hrvatske, tu su i mali gosti iz Srbije te Bosne i Hercegovine, jer kamp ima tendenciju, tijekom svih dvanaest godina, biti međunarodnim. Poslušajte što je u kampu u Fužinama zabilježila Željka Lopac Purković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.