Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lopovi u akciji - pokradeni strani turisti

12.06.2014.

12:59

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dolaskom toplijih dana i početkom turističke sezone, sve češća meta kradljivaca su strani gosti. U tisućama kuna mjeri se šteta koju su zadnjih dana pretrpjeli turisti iz Italije i Njemačke u Rijeci i na Krku te vlasnici ugostiteljskog objekta u Kastvu, javljaju iz riječke policije.

Torba s novcem, mobitelom i drugim predmetima, vlasništvo dvoje državljana Italije, ukradena je na terasi ugostiteljskog objekta u središtu Rijeke, odbačene isprave i ključeve pronašli su građani te ih je policija vratila Talijanima. Šteta se cijeni na oko 11 tisuća kuna.

Iz apartmana na području Punta na otoku Krku državljanima Njemačke ukradeni su novac, isprave, fotoaparat i druge osobne stvari, šteta je više tisuća kuna. Zasad nepoznati počinitelji provalili su u ugostiteljski objekt na području Kastva te ukrali televizor i nešto novčanog pologa, a vlasnica je oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.