Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lošinjska podrška razvoju avio destinacije

15.04.2014.

15:44

Autor: Branko Domac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt udruženog oglašavanja za razvoj avio destinacije bio je glavna tema razgovora zamjenika župana Primorsko-goranske županije Marka Borasa Mandića s predstavnicima Malog Lošinja.

Podrška razvoju županije kao avio destinacije u potpunosti je opravdana i nužna, te će se nastaviti i ove, ali i u godinama koje su pred nama, zadovoljno je istaknuo gradonačelnik Gari Cappelli. Dodao je da treba razvijati zračnu luku Rijeka iako se za slijedeću godinu planira produženje  piste lošinjskog aerodroma.

Uz zamjenika župana, otok je posjetila i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković, a teme su se vezale uz razvojne projekte na otoku. Naime, tvrtka Jadranka do 2017. planira investirati u turističku infrastrukturu više od 200 milijuna eura, što otok Lošinj svrstava u sam vrh kapitalnih investicija u turizmu.

Županijska delegacija je boravak na Lošinju završila u budućem muzeju Apoksiomena, palači Kvarner, što je izvrstan preduvjet cjelogodišnjeg  turizma. Apoksiomena se na Lošinju očekuje koncem ove godine. Javlja Branko Domac: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.