Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lov na ulagače: Invest forum predstavlja se u Rimu i Milanu

13.05.2014.

16:58

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S najjačim gospodarskim partnerom - Italijom, Hrvatska je prošle godine ostvarila razmjenu vrijednu 3,2 milijarde eura. Dobra suradnja nastavlja se na trećem Invest forumu u studenome, a prije toga slijede predstavljanja u Rimu i Milanu.

Uoči trećega Invest foruma što će se 6. i 7. studenoga održati u Opatiji, Hrvatska će nove gospodarske partnere, ulagače u luke, turističke i poslovne zone te energetski sektor tražiti ovoga ljeta u Rimu i Milanu. Brojne talijanske tvrtke već imaju svoje podružnice i u Hrvatskoj, a Italija je najjači gospodarski partner naše zemlje. Prošle godine ostvarena je razmjena od 3,2 milijarde eura. 

Tijekom održavanja Invest foruma, koji organiziraju Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka u suradnji s veleposlanstvom Republike Italije, bit će otvorena i dva velika natječaja za koje su talijanski investitori već iskazali zanimanje. Jedan od njih traži developera za uređenje Delte, gdje bi se trebala graditi marina, hoteli, kongresni centar i stambeni objekti. Javlja Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.