Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lovran: otvorena punionica električnih automobila

21.08.2014.

16:56

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lovran je od danas na turističkim kartama dodao punionicu električnih automobila - prvu na području Liburnije, četvrtu u Hrvatskoj.

Lovran se tako pridružio Vukovaru, Zagrebu i Labinu, ali i približio ogromnoj brojci od dvjestotinjak tisuća vlasnika elektroautomobila, koliko ih je već registrirano u Njemačkoj. U Europi je lovranska punionica elektroauta 1165. po redu.

U Hrvatskoj je tek 19 registriranih električnih automobila - skupi su, i uz sve poticaje stoje od 30 do 35 tisuća eura. Prema željama Europske unije, do 2020. godine kod nas bi trebalo biti dvije tisuće punionica.

Električni automobili su trend u svijetu koji je izvanredno dobro prihvaćen od turista i tržišta, kaže direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, stoga je lovranska punionica dobra za čitav kvarnerski turizam. U tri sata besplatnog punjenja i parkiranja, mnogi će turisti sigurno razgledati Lovran, a zatim voziti tiše, ljepše, čišće i zdravije. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.