Hrvatski radio

Radio Rijeka

Manje kriminala, više prometnih nesreća u prvoj polovici godine

02.09.2014.

18:59

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prvih šest mjeseci ove godine na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 599 kažnjivih djela ili 40 posto manje nego u istom razdoblju lani, a njihova razriješenost je 64 posto. Porastao je broj prometnih nesreća.

Kažnjivim je djelima u prvoj polovici 2014. počinjena materijalna šteta od 31 milijun kuna, što je 8,3 posto manje nego prošle godine. Kažnjivih djela zloporabe droga je za trećinu manje, a manje je, i to 20 posto, kažnjvih djela maloljetnika. Nasuprot tim podacima, u šest mjeseci ove godine bilo je 11,6 posto više prometnih nesreća - ukupno 733.

Izvješće o sigurnosti bilo je jedna od tema kolegija gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, a o sigurnosnom stanju u prvoj polovici 2014. godine izvijestio je zamjenik načelnice PU primorsko-goranske Jasmin Brkljača. Kao jedan od razloga za poboljšanje sigrunosne situacije Brljkača ističe niz preventivnih programa PU u suradnji s drugim institucijama u županiji.

Jedan od tih programa je utemeljenje Informativnog centra za prevenciju kriminaliteta u Rijeci, što su ga pokrenuli Policijska uprava primorsko-goranska i Grad Rijeka. Obersnel je ocijenio sigurnosno stanje vrlo dobrim i najavio nastavak kvalitene suradnje Grada s policijom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.