Hrvatski radio

Radio Rijeka

Marišćina opet smrdi, Eko-stožer podnio novu prijavu

18.08.2014.

15:17

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protiv riječkog KD-a Čistoće Krizni eko-stožer Marišćina podnio je novu kaznenu prijavu, a prijavili su i predsjednika Skupštine gradskoga komunalnog društva - Vojka Obersnela.

Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci stigla je nova prijava protiv komunalnog društva Čistoće, njezina direktora Bojana Jurdane i predsjednika Skupštine društva - gradonačelnika Vojka Obersnela. Prošlogodišnja prijava zbog smrada iz Centra za gospodarenje otpadom Marišćina još uvijek obrađuje. 

Kako je istaknuo Josip Katalinić iz Kriznog eko-stožera Marišćina, oglasili su se po Zakonu o održivom gospodarenju otpadom jer godinama žive u smradu. Sve više ljudi žali se na probleme s disanjem jer se svakodnevnim protusmradnim zavjesama raspršuju kemikalije što iritiraju dišne puteve, naglašava Katalinić.

Smrad Marišćine ljeti je neizdrživ, a ponavlja se i u ostalom dijelu godine, barem jednom tjedno. Obično je to petkom, kada na deponij stiže mulj iz pročistača na Delti, objašnjavaju u Eko-stožeru. Stoga su se odlučili na novu prijavu, iako ni prošla još nije do kraja obrađena. Javlja Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.