Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mateo Pilat predstavlja štokavsku verzije pjesme "Zgubljeni raj"

01.03.2016.

17:31

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U emisiji "Crockodil" gostovao je Mateo Pilat koji je predstavio svoju pjesmu "Izgubljeni raj", ljetos izvedenu na čakavskom dijalektu i nagrađenu na prošlogodišnjem festivalu Melodije Istre i Kvarnera.

Na tom je festivalu Mateo dobio nagradu za najboljeg debitanta. Glazbu i tekst radile su Ines Prajo i Arijana Kunštek, autorski tim s kojim Mateo surađuje od djetinjstva, a produkciju je potpisao Dejan Orešković. Pjesma se izvorno zove "Zgubljeni raj" i otpjevana je na čakavskom dijalektu, no sada ju je Mateo odlučio otpjevati i na štokavskom koji je, kaže, pristupačniji široj publici. 

Mateo je nastupao na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima, no hrvatskoj je publici postao poznatiji nakon sudjelovanja u prošlogodišnjem showu "The Voice" kada je na audiciji otpjevao pjesmu "Ključ života", ušao u Jacquesov tim i postao finalist. Dvadesetjednogodišnji mladi glazbenik iz Karojbe kaže da mu je taj show dao potrebno samopouzdanje i novo iskustvo, a volio bi nastaviti u pop-rock smjeru te surađivati s dosadašnjom ekipom. Poslušajte razgovor s Mateom i njegovim suradnikom Alanom Poropatom i pogledajte spot:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.