Hrvatski radio

Radio Rijeka

Memorijal "Marko Zoretić": poziv na sigurnu vožnju i dobru zabavu

12.09.2014.

17:00

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S kastavskog se brda četvrtu godinu zaredom šire zvukovi rock'n'rolla i turiranja motora uz bezbroj dobrih vibracija, sve na rođendan prerano preminulog Marka Zoretića koji je život izgubio na motoru, u prometnoj nesreći koju je prije četiri godine skrivio alkoholizirani vozač automobila.

Ove subote u Kastvu se održava četvrti Moto memorijal "Marko Zoretić". Osim čuvanja uspomene na Marka, cilj je druženja skrenuti pažnju na probleme s kojima se motociklisti svakodnevno susreću u prometu, posebno kada se radi o vozačima osobnih vozila. Na memorijalu je pokrenuta svojevrsna kampanja "Live to ride - ride to live", a tu je i svake godine prisutna poruka "Razmisli - kad piješ, ne vozi".

Okupljanje počinje u 15 sati uz izložbu riječkih oldtimera, s posebnim naglaskom na retrospektivu motocikala "Tomos". Očekuju se gosti iz svih dijelova Hrvatske. U 17:30 od Šporove jame krenut će po okolnim mjestima defile motora, koji će se zaustaviti u Forest pubu te u povratku položiti cvijeće na kastavskom groblju.

Od 20 sati za "buku" su zaduženi Innuendo, koji će u Kastvu snimati spot za novu pjesmu, slijedi popularni Postolar Tripper te, za kraj, Why not?. Za sve posjetioce prostor za kampiranje je besplatan kako bi se omogućilo odgovorno konzumiranje alkohola, a ujutro ih čekaju tople krafne i kava. Dobrodošli su svi, bez obzira na broj kotača kojima će se dovesti, a ulaz je kao i prethodnih godina - besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.