Hrvatski radio

Radio Rijeka

MID-u prijeti stečaj, radnici najavljuju borbu

20.05.2014.

15:25

Autor: Olga Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće li Tvornica motora i dizalica 3. maj, unatoč Vladinim odlukama, naposljetku ipak završiti u stečaju? Iako su vjerovnici pristali na predstečajnu nagodbu ona nije provedena jer ju osporava državni Centar za restrukturiranje i prodaju.

Umjesto da tvornicu sanira i pripremi za prodaju, CERP je gura u propast. Borit ćemo se svim snagama protiv toga, poručuju iz Sindikata metalaca Hrvatske.

MID će biti tema na sutrašnjoj sjednici Upravnoga vijeća CERP-a. Očekujemo da će ispoštovati Vladinu odluku, kaže glavna povjerenica Sindikata metalaca u tvornici Bosiljka Zlojutro i dodaje kako to znači da bi odluka trebala biti u korist Tvornice motora – saniranje dubioza iz prethodnih godina poslovanja, odnosno otpis dugova i isplata zaostalih plaća.

Iako je bilo nekih narudžbi,  posla nema dovoljno, radnici već dva mjeseca nisu primili plaće, a s obzirom da CERP blokira predstečajnu nagodbu, MID-u prijeti stečaj. Nekad ugledna tvornica je traljavim provođenjem restrukturiranja dovedena na rub održivosti. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.