Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milanović: Bit ćemo štedljivi, ali ne radikalno

14.04.2014.

15:40

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prekomjerni deficit državnog proračuna je proces koji će trajati godinama. I dalje ćemo se zaduživati, bit će još korekcija, ali je cilj da dostignemo deficit od 3%, rekao je premijer Zoran Milanović danas u Opatiji odgovarajući na novinarska pitanja.

Na sjednici Vlade u četvrtak govorit će se o prekomjernom deficitu proračuna, a do odgode je došlo zbog usaglašavanja s koalicijskim partnerima, rekao je Zoran Milanović. Na pitanje hoće li rezovi dodatno opteretiti građane premijer je rekao: Neki će morati doprinositi više. U ovom slučaju, kada se radi o teleoperaterima, oni imaju jako puno, imat će i dalje jako puno. Jedino rješenje je smanjenje novca kojeg mi realno nemamo. Mi se moramo zaduživati i dalje. Bit ćemo štedljivi, najavio je Milanović, ali ne radikalno, kao što to predlaže HDZ. Zalažemo se za pristup koji je racionalan, štedljiv, ali neće ubiti svaku šansu za rast u Hrvatskoj, zaključio je.

Na činjenicu da nas je ugledni britanski list The Economist svrstao među deset najgorih ekonomija na svijetu Milanović podsjeća da i njegove omiljene novine griješe: The Economist je prije dvanaest godina prognozirao propast njemačke industrije, pa su pogriješili. Pogriješit će i u slučaju Hrvatske.

Ministar financija Slavko Linić danas nije bio u Opatiji, ali su na svečanu sjednicu došli Zlatko Komadina, Željko Jovanović i Vojko Obersnel. Unutarstranačke razmirice Milanović je komentirao riječima: Stranka koja nema različita mišljenja je stranka koja će se raspasti odjednom. To su autokratske stranke u kojima svi slijepo slijede vođu, a kada se vođa popikne, onda ga iscipelare. Uvijek možemo pogriješiti, ali sistemski gledano, mi i HDZ smo nebo i podzemlje. Javlja Blanka Uzelac: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.