Hrvatski radio

Radio Rijeka

Milanović: Turizam je velika šansa za Hrvatsku

17.10.2014.

21:54

Autor: Hina, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od turizma možemo dobro živjeti i bolje upoznati sebe, poručio je večeras premijer Zoran Milanović na svečanoj dodjeli godišnjih turističkih nagrada u Opatiji, čime su završili ovogodišnji dvodnevni Dani hrvatskog turizma.

Hrvatski tenisač Marin Čilić dobio je priznanje za najbolju promociju Hrvatske u svijetu, u akciji Hrvatske gospodarske komore "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2014." Turistički prvak godine je Grad Rovinj, kojem je  nagradu uručio premijer Zoran Milanović. Najboljim turističkim odredištem na kontinentu proglašen je Varaždin, najbolji je hotel "Monte Mulini Rovinj", a "Marina Punat" je marina godine.

Čestitajući svima nagrađenima za najbolja ostvarenja u turizmu ove godine, Milanović je rekao kako prije 10 ili 15 godina značaj turizma nije shvaćao ozbiljno, a sada zna da je Hrvatska ovisna o turizmu i da je to naša velika šansa. Ispred više od tisuću i pol okupljenih turističkih djelatnika i njihovih gostiju, premijer je među ostalim poručio i da se u turizmu kao i u neki drugim stvarima trebamo više samopoštovati.

Nagrade je ove godine dodjeljivalo čak 48 sudaca, nakon što su obišli 103 destinacije i ocijenil 80 hotela, 15 marina i 33 kampa, te čak 907 plaža u sedam hrvatskih županija. Uručene su i nagrade "Čovjek ključ uspjeha u turizmu" u čak 23 kategorije, čime je potvrđena važnost i doprinos pojedinaca u stvaranju slike o Hrvatskoj kao kvalitetnoj turističkoj destinaciji.

Dobitnik "Posebnog priznanja za životno djelo u turizmu je gospodin Franjo Božek iz Tučepa, koji je svojim profesionalnim odnosom prema gostu i radnim doprinosom uzor kolegama u radnoj sredini i koji je osobnim primjerom dokazao je da je čovjek doista ključ uspjeha u turizmu. Godišnju nagradu "Anton Štifanić" za 2013. dobio je Robert Mohović iz Rijeke. Sa svečanosti u Opatiji izvijestit će Damir Pijaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.