Hrvatski radio

Radio Rijeka

07:57 / 10.10.2014.

Autor: Ivica Vrkić

Motocikli oldtimeri od Matulja preko Rijeke do Grobnika

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Motocikli oldtimeri iz Hrvatske i inozemstva Rijeku obično obilaze u lipnju. Ove godine kiša im je poremetila planove, pa će šezdesetak starih i očuvanih motocika našim krajem proći ove subote 11. listopada.

"Oldtimer moto rally" održava se 17. godinu zaredom. Šezdesetak vlasnika motocikala iz Hrvatske i inozemstva Rijekom i okolicom vozit će kako bi promovirali gradove i mjesta kroz koje prolaze. Krenut će u 10 sati iz Matulja, prvo zaustavljanje je u Rijeci s počasnim krugom oko Trsata, dalje se vozi do Čavli i Jelenja do cilja na Automotodromu Grobnik.

Reli je natjecateljskog karaktera i uvršten je u kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza, svi motocikli predstavljaju vizualnu atrakciju od iznimne povijesne vrijednosti, a očekuje se da će najstariji biti iz 1935. godine. Oldtimer klub Rijeka je osnovan 1996. godine i već petu godinu zaredom daje državne prvake. Ove godine njegovi su članovi osvojili ekipno treće mjesto i u kategoriji automobila i u kategoriji motocikala.

Uoči 17. izdanja "Oldtimer moto rallyja", s dopredsjednikom Oldtimer kluba Rijeka Ivicom Mataijom razgovarao je Ivica Vrkić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.