Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:02 / 17.02.2014.

Autor: Nenad Lučić

Može li EU pomoći Gorskom kotaru?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ozbiljno se razmišlja o tome da se štete u Gorskom kotaru prouzročene ledenom kišom proglase prirodnom katastrofom i saniraju uz potporu Fonda solidarnosti Europske unije. Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier o tome je danas razgovarao s gradskim čelnicma u Vrbovskom.

Kako je Vlada Republike Hrvatske najavila da pri sanaciji šteta od nedavne ledene kiše u Gorskom kotaru očekuje pomoć Fonda solidarnosti Europske unije, zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier današnjim se posjetom Vrbovskom osobno želio uvjeriti u posljedice prirodne nepogode.

Neposrednim je kontaktom s lokalnim čelnicima želio doći do što više podataka jer će se, kaže, o hrvatskom zahtjevu za solidarnom potporom Europe očitovati i europski parlamentarci, a njih prije donošenja odluke treba kvalitetno informirati.

Stier je potom naglasio kako je posebno osjetljivo što se ledena nepogoda dogodila demografski ugroženom i slabije razvijenom Gorskom kotaru. Europa upravo takvim krajevima posvećuje veliku pozornost, o čemu  bi, zaključuje Stier, i Hrvatska morala voditi računa donoseći kvalitetnije zakone. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.