Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Brajdici zaplijenjeno 10 milijuna cigareta

11.01.2014.

12:38

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna od najvećih zapljena cigareta na kontejnerskom terminalu riječke luke na Brajdici - u redovitoj kontroli u jednom su kamionu umjesto obuće pronađene cigarete vrijedne skoro 12 milijuna kuna.

Više od 51 tisuću šteka odnosno više od deset milijuna komada različitih marki cigareta pronašli su riječki carinici u kontejneru koji je prevozio kamion registracijskih oznaka Republike Srbije. Tijekom redovnog carinskog nadzora, u kontejneru u kojem je prema fakturi kao teret navedena obuća vrijedna oko 9,5 tisuća dolara, otkrivene su samo nedeklarirane cigarete Tvornice duhana Rovinj, koje su iz zemlje izvezene legalno.

Kao pošiljatelj navedena je tvrtka iz Dubaija, a roba je prema fakturi trebala završiti na Kosovu. Procijenjena vrijednost cigareta na hrvatskom tržištu iznosi 11 milijuna i 879 tisuća kuna. Vozač kamiona koji je prezuo kontejner što je u Rijeku stigao brodom, državljanin Republike Srbije,  priveden je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo. Prema riječima načelnika riječke krim policije Željka Kruneša, nastavljaju se istrage i provjere putem Interpola vezane uz krijumčarenje cigareta. Cigarete oduzete i pod carinskim su nadzorom.

Poslušajte što o jednoj od najvećih zaplijena cigareta u riječkoj luci kažu pomoćnik ministra financija i ravnatelj Carinske uprave Zlatko Grabar i načelnik kriminalističke police Policijske uprave primorsko-goranske Željko Kruneš:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.