Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:42 / 13.07.2019.

Autor: Radio Rijeka

Na Ekonomskom fakultetu prvi doktorski rad po Skandinavskom modelu

Foto: EFRI

Foto: EFRI

Foto: - / -

Jučerašnji dan povijesni je dan za doktorski studij riječkoga Sveučilišta - obranjen je prvi doktorat po Skandinavskom modelu. Riječ je o radu dr. sc. Milana Deskara Škrbića, kojeg je obranio na Ekonomskom fakultetu Rijeka.

Skandinavski model doktorata novina je u Hrvatskoj, a prema njemu doktorski rad sastavljen je od već objavljenih znanstvenih radova doktoranda, pri čemu se koriste samo radovi izrađeni u sklopu istraživanja na doktorskom studiju, objavljeni poslije upisa na studij. Ti se radovi objedinjuju zajedničkim uvodom i zajedničkim zaključcima.

Budući da je Ekonomski fakultet Rijeka član prestižnog europskog udruženja studija s najboljim doktorskim studijima iz područja ekonomije i poslovne ekonomije (EDAMBA) u posljednjih nekoliko godina aktivno se radi na promicanju ove vrste doktorskih radova.

Dr.sc. Milan Deskar Škrbić, pod mentorstvom prof. Saše Drezgića (EFRI) i prof. Hrvoja Šimovića (Ekonomski fakultet Zagreb) obranio je doktorski rad na engleskom jeziku pod nazivom „Macroeconomic effects of fiscal policy on small open economies - the sace of Croatia".